| Tytuł: | mezoterapia igłowa - po pierwszym zabiegu - walka rozpoczęta |
| Autor: | laura 9.3.2011, 10:06 |
| wczoraj poszłam na zabieg mezoterapii igłowej, zrobiłam go u lekarza dermatologii estetycznej. sam zabieg nie był nieprzyjemny, znieczulona zostałam za pomocą maści. samo ostrzykiwanie (robiłam uda i dolną częć pupy ) trwało ok 20-30 minut, robiła to ręcznie gdyz pistoletem jak się robi jest wiele ubytków materiału... a na straty nie można sobie pozwolić tego cennego środka bol zaczął sie po południu *(zabieg miałam ok 11 rano). wieczorem czułam się jak po intensywnej jeżdzie na nartach, zakwasy masakryczne. w każdym razie dziś już jest lepiej, siniaków nie mam, jedynie lekkie zaczerwienienia gdzie nie gdzie po wkłuciach. teraz czekam na efekty... podobno ok 2 tygodnie i bedzie pełen efekt. wtedy mam zdecydować czy mnie usatydfakcjonował zabieg czy nie... i podjąć decyzje o kolejnych. do pani dr mam wrócić tylko w przypadku satysfakcji z pierwsego. po 10 dniach mogę iść na masaż - i pojde chyba a po kolejnych 10 dniach - znów na mezo nalezałoby to powtorzyc 3 razy, wiec mysle ze do wiosny sie uporam podobno mam stracic takze kilka cm w udach, zobaczymy zabieg kosztował mnie 200 zł. | |
| Autor: | kasia 9.3.2011, 13:46 |
| bardzo jestem ciekawa czy faktycznie efekt będzie. jak możesz to napisz później jak to wygląda | |
| Autor: | laura 10.3.2011, 08:50 |
| a jeszcze zapomniałam dopisać, że po zabiegu wzięłam pyralginę i ona mi złagodziła ból, a teraz czekam na efekt pracy kosmetyczki :D | |
| Autor: | klara 10.3.2011, 14:27 |
| Hmm ja nie za bardzo orientuje się w tych sprawach, ale czy dzięki takiemu zabiegowi można pozbyć się nie tylko cellulitu ale i rozstępów? I czy jeden zabieg w przypadku niewielkiego cellulitu wystarczyłby? Pytam bo skoro się temu poddałaś to pewnie jesteś bardzo zorientowana w tym temacie A i czy ta cena 200 zł za jeden zabieg to są same uda czy też pupa? | |
| Autor: | laura 11.3.2011, 11:30 |
| ponoć można, ja jednak rozstępów nie posiadam więc nie będę mogła Ci powiedzieć czy aby na pewno działa musisz się dowiedzieć u kosmetyczki | |
| Autor: | marta 14.3.2011, 08:16 |
| i jak dalej ten zabieg efekty?? jestem bardzo ciekawa bo sama zastanawiam sie nad mezoterapia iglowa... czekam na odpowiedz | |

Cellulit
Dziś naprawdę trudno znaleźć kobietę, która nie boryka się tym problemem. Zwłaszcza uwidacznia się to wśród obywatelek krajów rozwiniętych, gdzie cellulit posiada 80% kobiet.
Depilacja woskiem należy do najczęściej wykorzystywanych sposobów usuwania zbędnego owłosienia. Wynika to głównie z tego, że taką depilację można wykonać samodzielnie w domu lub też w gabinecie kosmetycznym.
Kwas hialuronowy
Analizując właściwości kwasu hialuronowego nie można pominąć jego chemicznego pochodzenia. Kwas ten należy do grupy glikozoaminoglikanów, które stanowią pochodne polisacharydów. Glikozoaminoglikany, łącznie z elastyną i kolagenem stanowią elementy bazowe kości i skóry